Coaching

Loopbaancoaching & keuzebegeleiding

Bij loopbaancoaching & keuzebegeleiding gaat het erom jezelf te leren begrijpen in relatie tot werk. Daarbij wil je leiderschap en regie houden over jouw loopbaan en bewuste keuzes maken. Loopbaanvragen kun je stellen omdat je het gevoel hebt met iets te zitten. Maar het kan ook zijn dat jij, zoals vele anderen, proactief bezig bent met jouw loopbaan. Je wil bijvoorbeeld niet jarenlang met hetzelfde bezig zijn, je overweegt om voor jezelf te beginnen of juist in dienst te gaan, of je werkt bij een organisatie die haar medewerkers door middel van tools zoals persoonlijke ontwikkelingsplannen (POPs) aanmoedigt om regelmatig stil te staan bij hun loopbaan.

Daar kan ik je mee helpen.

Vragen waar je mee zou kunnen zitten en hoe ik je daarbij kan helpen:

  1. Waar ligt jouw grootste kracht en hoe zet je die in om datgene te doen waar jij voldoening van krijgt? Zit je nog goed waar je zit? Is het misschien tijd om een volgende stap te nemen of om een cursus of opleiding te volgen? Heb je moeite met het vertalen van behoeften, interesses en persoonlijke waarden in keuzes? Als coach help ik je om jouw mogelijkheden te exploreren, te verbreden en om daar richting aan te geven.
  2. Heb je het gevoel dat je op de ene of andere manier steeds vastloopt of niet verder komt? Ik help je weer in beweging te komen.
  3. Druk! Druk! Druk! Heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Of lijkt alles tegelijk heel belangrijk en urgent te zijn? Lijd je aan de gevreesde FOMO (fear of missing out) en durf je geen nee te zeggen? Heb je het gevoel dat alles op je schouders ligt en ben je constant moe? Ik help je om de externe en interne invloeden en de persoonlijke valkuilen die hierbij een rol spelen te verkennen, zodat je prioritieten gaat stellen, keuzes gaat maken en nee gaat zeggen.

Coaching voor persoonlijk leiderschap, groei & ontwikkeling

Bij persoonlijk leiderschap, groei & ontwikkeling gaat het om bewustwording van je eigen gedrag. Hoe kun je ervoor zorgen dat je de touwtjes van jouw leven stevig in handen hebt? Dat je zelfvertrouwen, zingeving en erkenning ervaart? Dat je grenzen en prioriteiten stelt en heldere keuzes maakt?  Dat je voelt dat je groeit? Dat het in je leven stroomt en dat je op weg bent naar waar je wilt zijn?

Ook hier zijn vele mogelijke vragen waarmee jij kunt zitten. Bijvoorbeeld:

  1. Je wordt geconfronteerd met vele opties en kan ondersteuning bij het maken van (levens)keuzes goed gebruiken. Je hebt het gevoel dat je steeds vastloopt, niet verder komt of je zit in een nieuwe levensfase. Ik help je in beweging te komen. Weg irrationele gedachten! Weg belemmerende overtuigingen! Weg besluitloosheid! En weg blokkades!
  2. Je bent nieuw in Nederland en/of een expat. Wat zijn je mogelijkheden in Nederland? Hoe ga je met culturele aspecten om? Je wilt graag meer doen en meer ervaren, in contact met Nederlanders komen en je netwerk vergroten. Hoe kom je verder? Hoe kun je je hier ten volle ontplooien? Niet alleen op je werk maar ook breder in de maatschappij? Wellicht meen je racisme of discriminatie te ervaren. Hoe kun je hiermee het beste omgaan? Of je hebt veel heimwee. Hoe zorg je ervoor dat je je hier meer thuis voelt? Je bent niet alleen. Als coach help ik je om jouw gedachten, gevoelens en ervaringen bespreekbaar te maken. Daarnaast gaan we jouw mogelijkheden verkennen en help ik jou om in beweging te komen.

Wil je meer weten? Neem hier contact op. Aan de hand van jouw specifieke vraag maak ik een voorstel.