Loopbaan & Carrière

Bij loopbaancoaching gaat het om jezelf te leren begrijpen in relatie tot werk

Daarbij is het belangrijk om daarin leiderschap en regie te houden. 

Voorbeeld coachingvragen die hierbij horen zijn onder anderen:

 1. Welk werk past bij mij? In andere woorden, welk werk gaat mij gemakkelijk af, geeft mij plezier en geeft ruimte voor de groei en beloning die ik voldoende vind?
 2. Wat wil ik in mijn werk en/of carrière bereiken, waarom wil ik dit en hoe ga ik het realiseren?
 3. Welk werk geeft mij voldoening?
 4. Wat zijn mijn drijfveren, passies, waarden, persoonlijke interesses, persoonlijkheid en behoeften? Wat zijn mijn kwaliteiten, vaardigheden, competenties en talenten?
 5. Wat vraagt de arbeidsmarkt en waar kan ik met mijn specifieke kwaliteiten werk vinden?
 6. Moet ik me bijscholen? Zo ja, wat zijn mijn mogelijkheden hierin en hoe maak ik de keuze zowel voor de juiste opleiding als voor de juiste opleider?
 7. Hoe zet ik mijn netwerk in voor mijn loopbaanontwikkeling?
 8. Hoe profileer ik mezelf op de arbeidsmarkt?
 9. Hoe voer ik een succesvol (digitale) sollicitatiegesprek?

 

Met een combinatie van persoonlijke gesprekken en ondersteuning met online tools gaan we aan de slag met je persoonlijke vragen. Het traject wordt afgesloten met een loopbaanadvies, een actieplan en met een concreet plan van aanpak. Zo krijg en hou je regie over je loopbaan en carrière.

Kosten: na intake

Coaching Methodieken

 • Oplossings- ontwikkelingsgericht coaching.
 • Online, fysiek of gecombineerd.
 • Rekening houdend met corona maatregelen

 

Ik werk in de individuele coaching met beproefde methodieken zoals Geweldloos Communiceren, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Kernkwadrant van Daniel Ofman, RET (Rationeel Emotieve-gedragsTherapie), Gestalt (kernachtig coachen in het hier en nu), Voice Dialogue, Driegesprekken, Rollenspelen, Het Stermodel (Ontwikkeling op 6 niveau’s, te weten: zingeving, mentaal, emotioneel, fysiek, omgeving en gedrag) van Blankestijn & Partners, GROW model (Goal, Reality, Obstacles / Options en Way Forward), OSKAR (Outcome, Scale, Know-how, Affirm + Action, and Review) van Mark McKergow and Paul Z. Jackson en De Cirkels van Invloed & Betrokkenheid van Stephen Covey.

Coaching Werkwijze

 • Ten eerste is er een GRATIS kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we waarnaar je opzoek bent en leg ik mijn werkwijze nader uit.
 • Op basis van het gesprek ontvang je een offerte met onder andere een voorstel voor jouw traject en de in te zetten tools.
 • Door gesprekken, praktische en systemische oefeningen en opdrachten wordt gewerkt aan je doelstelling. Ik bied je een programma op maat die het meest effect op je vraagstuk heeft.
 • Het aantal gesprekken is afhankelijk van de coachvraag en is bespreekbaar. Al varieert het aantal gesprekken per traject, gemiddeld duurt een individueel coachtraject ca 7 gesprekken. Gesprekken vinden ongeveer één keer per 2 tot 3 weken plaats. 
 • De individuele coaching vindt plaats geheel of gedeeltelijk online en/of fysiek.
  • Online – via Zoom/Teams
  • Fysiek – In het Coachhuis, Den Haag op de Raamweg 4, 2596 HL Den Haag

Zijn de kosten aftrekbaar?

In sommige gevallen is coaching aftrekbaar. Bijvoorbeeld als het met je inzetbaarheid in werk te maken heeft. Op de website van de belastingdienst kun je uitgebreid lezen of je recht hebt op aftrekbare kostenposten. Ga naar: www.belastingdienst.nl